Başkanı Özyavuz'un Kurban Bayramı Mesajı

Harran Belediye başkanı Mehmet Özyavuz, Kurban Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı.

Muhterem Harranlılar! Kurban Bayramınız Mübarek Olsun. Cenab-ı Allah, birlik-beraberlik-Bereket-Huzur içerisinde, bir Kurban bayramını daha kutlamayı, İslam alemine nasip etti.

Kurban kelimesi, Arapça ''Kurb'' yani ''Yakınlaşma'' kökünden geliyor.

Mübarek Kurban Bayramı, ülkesi ve milletiyle Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağının dalgalandığı topraklarda, yaşayanların birlik-beraberlik duygularıyla, Cenab-ı Allah'ın ve Kur'an-ı Kerim'in emrettiklerine daha çok sarılıp, ibadetlerimizi yapalım.

Kurban Bayramı, Türk İslam aleminin, en bereketli günleridir. Milli ahlak duygu ve düşüncesiyle, imkanlarımızla maddi-manevi yardımlaşmayı devam ettirmemiz için,  bir başlangıç noktası ve ruhumuzdaki hafızaları tazeleyip ibadet etmektir.

Ziyaretimize gelenlerle Bayramlaşıp, bizler de onlara iade-i ziyarette bulunmalıyız. Bu gibi görevlerimizin dışında, kabristanlıkları  ziyaret etmeli ve Hakkın Rahmetine kavuşmuş olanları ve cümle Vatan Şehitleri için, herkesin kedi bilgileri dahilinde Kur'an-ı Kerimden Sureler okuyup, rahmetle anmalıyız.

NOT: İmkanı olanların, her Cuma akşamı kabristalıkları ziyaret edip Kur'an-Kerim'den Sureler okumayı alışkanlık haline getirmeliyiz.

Harran Ovası toplumu olarak: Huzur, Bereket ve Sağlığımız için, Cenab-ı Allah'ın emirlerine itiaat edip, atalarımızın bizlere miras bıraktığı bu tarihi kutsal topraklar da çalışıp, tarımda yeniliklerle modernleşmeliyiz. Harran'lı hemşehrilerime, "Düşünelim,  çalışalım, araştıralım, üretelim"ilkelerini esa alarak daima çalışarak üretici olmalıyız ki, Allah bizlere bereket ve mutluluk versin. Bu konuda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğanın da, Milli sermaye ve yerli malını tercih edelim çağrısı da önem taşımaktadır.

ÖNEMLİ UYARI: Değerli Harran'lılar, yaz mevsimi münasebetiyle, pet şişelerde  içtiğimiz hazır suyun güneş görmemesine, sağlığınız için dikkat ediniz! Pet şişenin güneş görmesi, sağlık için çok tehlikelidir.

Ayrıca bayram alışverişlerinizde, 100 yerli-Milli sermaye tarafından üretilen ürünleri tercih ediniz. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yetkilileri de bizleri uyarıyor.

NOT: Kurban Bayramında yapacağınız her türlü yardımı, önce muhtaç akraba ve  komşularımıza yardım edelim. Sonra yabancı uyruklular.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cümle atalarımızı, vatan şehitlerini ve Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK'ü rahmetle, Gazileri minnetle anar.  Ruhları şad olsun. Hasta ve yaralılara acil şifalar diliyorum.

Cümle İslam alemi'nin ve Harran'lıların, Kurban Bayramınız mübarek olsun.

Cenab-ı Allah bizleri, ümmeti Muhammedi bu ilahi rahmete dahil buyursun, Kurbanlarımızı, kabul ediip sağlık ve afiyetle nice bayramlara yetişip bu vacip olan ilahi emri getirmemizi nasib-i müyesser eylesin.

Cenab-ı Allah, İslam alemini böyle mübarek günlerinin yüzüsuyu hürmetine, Vatanımıza, Bayrağımıza, toprağımıza, Ordumuza, Ezanımıza göz diken ve huzurumuzu bozan çıkarcı  riyakar  ''İhanet şebekeleri'' ni, kahr-ı perişan etsin. Amin.

NE MUTLU TÜRKÜM, MÜSLÜMANIM DİYENE

Mehmet Özyavuz