HARRAN TURİZMİ KADINLARIMIZIN LİDERLİĞİNDE GELİŞECEK

2018 yılı turizm rotaları ve akıllı kentler mali destek programı kapsamında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfının düzenlediği, sponsorluğunu Karacadağ kalkınma ajansının üstlendiği Harran Belediyemizin ve Harran Kaymakamlığının iş birliğiyle Harran Turizmi Kadınların Liderliğinde Geliştiriliyor Projesinin tanıtım toplantısı Harranlı kadınlarımızın katılımıyla Harran aile destek merkezinde gerçekleşti.

Harran ilçemizde gerçekleşen toplantıya Harranlı kadınlarımız yoğun ilgi gösterdi.

Kadın emeğini değerlendirme vakfının sorumluları bir buçuk yıl sürecek projenin sunumunu Harranlı kadınlarımızın oluşturduğu kalabalık önünde yaptı.

Harran’da bulunan turizm alanlarının Karacadağ kalkınma ajansının sponsorluğunda Harran Kaymakamlığı ve Harran belediyemizin işbirliğiyle onarılıp turizme kazandırılması amaçlanıyor. Bu süre zarfında çalışmanın her aşamasında kadınlarımız olacak. Çalışmanın sonunda onarılıp hizmete açılacak olan turizm alanlarının Harran’a gelecek turistlerin yeme, içme, hediyelik eşya, danışma gibi alanlarında kadınlarımız yer alacak

Projenin Amaçları

1-) Harran’da kadınların ekonomik hayata katılımları için turizm alanında ortak işler başlatmak ve üretim merkezleri yaratmak

2-) Kadınların liderliklerini ortak çalışma kültürlerini, girişimcilik becerilerini geliştirmek ve üretim merkezleri yaratmak

3-) Bu tip girişimleri destekleyici bir ortamın yaratılması için kurumlar arası işbirliğini güçlendirmek.

Projenin Sonunda

Geleneksel Harran evlerinde konaklama, yeme içme, hediyelik eşya üretimi ve satışını içeren ortak bir kadın girişimi kurulacak.

Kadınlara Verilecek Eğitim Alanları

Proje süresi boyunca

Liderlik, girişimcilik, konaklama, turist, servis, hijyen, yönetim ve muhasebe, finansal okuryazarlık, iletişim ve pazarlama alanlarında eğitimler verilecek.

Kadın emeğini değerlendirme Vakfının düzenlediği , Projenin en geç 2019 yılının eylül ayında hizmete girmesi hedefleniyor.

Toplantıya olan yoğun ilgilerinden dolayı Harranlı kadınlarımıza teşekkür ederiz.

20.12.2018