Harran'da Gaziler Günü Kutlandı

Harran ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Haftası münasebetiyle Harran Hükümet konağı önünde tören düzenlendi.

Harran hükümet konağı önünde düzenlenen Gaziler törenine Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran ilçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Uyanık, Harran ilçe emniyet müdürü Aziz Sadullah Yiğit ve diğer yetkililer katıldı.

Törenin anlam ve öneminden bahseden Kıbrıs gazisi Harran belediye başkanı Mehmet Özyavuz; Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğimizin bekası uğruna üstün fedakârlıklar göstererek canı ve kanı pahasına göğsünü siper etmiş ve gazilik mertebesine ulaşarak bu nişanı bir ömür boyu gururla taşımış gazilerimizin, değerinin anlaşılması ve hak ettikleri şekilde övgü ve minnetle anılması açısından 19 Eylül Gaziler Günü bizler için ayrı bir önem taşımaktadır. Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi Türk Milleti olarak her zaman sevgi ve saygıyla anmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize ise sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum" dedi.

Tören daha sonra Harran Belediyesi’nin ve Harran Kaymakamlığı’nın gaziler için hazırladığı çeşitli hediyelerin dağıtımı ile son buldu.

19.09.2018